Verrassend Gouden Uitje in Nederweert

Van de 93 mensen die zijn meegegaan met het Gouden Uitje naar Nederweert hebben er vele hun ogen uitgekeken in de orchideeënkwekerij die we bezochten. Zoveel soorten, zoveel kleuren, zoveel vormen. Kweker Rik vertelde hierover een boeiend verhaal. Ook het openluchtmuseum De Eijnderhoof was voor menigeen een verrassing. Hier waren het  deskundige gidsen die ons rondleidden door de tientallen gebouwen en werkplaatsen, de mandenmakerij, het schildersatelier, de klompen en schoenenwerkplaats, de boomstammenzagerij, de plaggenhut, de bijenhouderij en nog veel meer. Je kon er hoepelen, hinkelen en jezelf vooruitduwen op een karretje. En hoe heerlijk was de zelfgebakken  Limburgse vlaai, de aspergesoep, het echte zuurvlees met rodekool en de grootmoeder's rijstepap met rozijnen..... 

Blije verrassingen bij de kerststal in De Vleut

Het was een grote verrassing dat Avondje-Uit in 2017 van het Vleutse kerstsalcomité een checque overhandigd kreeg van € 500 als kerstcadeau. Dat gebeurde tijdens de opening van de Vleutse kerststal op 16 december. Dit bedrag was door de bezoekers van de Vleutse kerststal bijeengebracht, en wel via de muntjes van de 'knikengel' in de kerststal en de vele opgestoken kaatsen in de Mariakapel in dat jaar.
Als tegenprestatie heeft Avondje-Uit aangeboden om mensen die slecht ter been zijn maar toch graag de kerstsallenroute in De Vleut zouden willen bezoeken, rond te rijden in de rikajs. Daarvan werd bijna elke dag gebruik gemaakt. Ook zij konden op deze manier genieten van de vele kerstallen en kerstalletjes die Vleutse mensen eigenhandig in hun tuinen hebben gemaakt. 

Het 2000e uitje uitbundig gevierd op 8 dec. in De Enck

0p 8 december vierde Avondje-Uit een mijlpaal: het 2000e uitje sinds de start in 2009. Het was in de Enck met 7 gasten (Gonny, Bep, Marian, Jo, Sjan, Sjannie en Toon), 2 vrijwilligers (Thea en Monique).en 3 bestuursleden (Helly, Jacqueline en John). Eerst werden Helly en Jacqueline gelauwerd om hun jarenblange inzet en daarna werd ook alle gasten én vrijwilligers royaal in de bloemen gezet. Een enthousiast lachend gezelschap ging op de foto. De voorstelling van de Beatles was ook al geweldig. Er werd uitbundig meegezongen met de Beatle-liedjes – met 'All you need is love' als de absolute topper. Een avond om nooit meer te vergeten.

Gouden Uitje op 24 aug.: zonnige vaartocht rondom Den Bosch

Op 24 augustus hebben 90 mensen van Avondje-Uit meegevaren met het Gouden Uitje rondom 's Hertogenbosch. Op onze party-boot "Jeronimus Bosch" was het puur genieten. We voeren over 4 waterwegen: de Dieze, de Maas, de Zuidwillemsvaart en het nieuw gegraven, pas geopende Maximakanaal. We passeerden 4 sluizen, waarover de schipper uitgebreid vertelde. Voor Mieke, Ria, Hans, Neeltje en Mariet was het hoogtepunt toen zij zelf, de een na de ander, het stuurwiel ter hand mochten nemen en ons behendig door de bochten loodsten. We genoten van de zon, de natuur langs de wateren, de Bossche bollen en nog veel meer, maar vooral van elkaar..... Er is weer heel wat afgebuurt!

Mooie tochten met riksja of duofiets

Er was al een duofiets waarmee u mooie tochten kon makendoor de natuurrijke omgeving van Best. En sinds vorig jaar is er ook een riksja - bijeengebracht door zo'n 100 Bestse mensen via een crowdfunding-actie van Avondje-Uit. Kunt u nog trappen, neem dan de duofiets en anders de riksja. Daar zit u met z;n twee op een royale voorbank en geniet u van alles om uw heen. We hebben 14 prachtige routes uitgestippeld, zoals naar de Heilige Eik, de Spoordionkse watermolen, Herberg de Schutskuilen, kasteel Stapelen in Boxtel en kasteel Henckenshage in Rooi, steeds met een gezellig terrasje onderweg.

Crowdfundig-actie voor riksja bracht € 7500 bijeen

'Aan de oproep om aan de crowdfunding-actie "Een riksja in Best" mee te doen is uitbundig gehoor gegeven. Binnen 14 dagen hadden 54 mensen in Best samen al € 3.500 ingelegd. Daarna werd er nog eens een schepje bovenop gedaan door de Rabbank HGWZ met € 2500 en door de Streekfonds Het Groene Woud met € 1500. Daarmee is het benodigde bedrag voor de riksja ruimschoots bereikt. Op 1 september vindt de openingsrit plaats van de riksja-voor- Best door de burgemeester - met twee door hemzelf uitgekozen gasten. Iedereen die bijgedragen heeft van harte bedankt! . 

Avondje-uit het 4e "Meest maatschappelijke uitje 2017"

Avondje-Uit is het 4e "meest maatschappelijke uitje 2017" geworden in de landelijke competitie van de ANWB..Tijdens de finale in het Foxtheater tussen de 7 beste, eindigden er 3 vóór ons:  Buytenhof uit Rhoon, stichting Vaarkracht in Huizen en de landelijke organisatie Vier het Leven, Gekeken naar het grote aantal mensen die eerder op ons gestemd hadden, werden Avondje-Uit 4e. Een prachtig resultaat! Dank aan iedereen die op ons gestemd heeft!

Gemiddeld 28 uitjes per maand in 2018

Het vorig jaar, 2018, was heel succesvol voor Avondje-Uit. Er zijn 331 uitjes geweest; dat is gemiddeld 28 uitjes per maand.
Op de meeste uitjes gingen er meerdere gasten mee, gemiddeld 4,3 gasten, begeleid door 2,3 vrijwilligers.
In totaal zijn de gasten vorig jaar 1587 keer op stap geweest en hebben vrijwilligers hen  627 keer begeleid.

 Het meest bezocht waren de uitjes naar verschillende restaurants (elke maand weer een ander), de theatervoorstellingen in het Parktheater (Eindhoven), in De Schalm (Veldhoven), Theater aan de Parade (Den Bosch) in De Enck (Oirschot) en de concerten in het Muziekgebouw (Eindhoven).  Maar ook zijn er talrijke toneelvoorstellingen bezocht in Vugh (De Speeldoos), Uden (Markant), Best ('t Tejaterke), Rosmalen (Perron-3) en de Openluchtheaters in Mariahout en Heeswijk-Dinther..  

Het jaar 2018 werd afgesloten met 180 ingeschreven gasten en 104 vrijwilligers. Hun gemiddelde leeftijd was respectievlijk 79,0 jaar en 63,3 jaar.
Dit alles en nog veel meer kunt u lezen in het Jaarverslag 2018, dat op deze website staat (onder 'Hoe werkt het?'), samen met het Beleidsplan voor 2018-2020.

Blij met € 1648 van de Rabobank

Dank aan iedereen die bij de Clubkascampagne van de Rabobank HGWZ een stem uitgebracht heeft op Avondje-Uit !. Dankzij hen heeft Avondje-Uit op zaterdag 2 juni van de Rabobank een cheque overhandigd gekregen van € 1648,--  Dat is weer meer dan vorig jaar (€ 1578,--) terwijl het aantal deelnemende verenigingen was verdubbeld.  Hiermee kwamen op de 4e plaats na het Bijna Thuis Huis (1e), de Voedselbank ()2e) en de Alzheimerstichting (3e). Het bedrag zal besteed worden aan de Gouden Uitjes van volgend jaar, die daardoor voor iedereen betaalbaar blijven.

Gouden Uitje naar Ouwehands Dierenpark was groot succes

Het Gouden uitje op 23 mei naar het Ouwehands Dierenpark was het gezellig en vol leuke verrasingen, een week vóór de pandbeerjes zouden komen, dus nog heerlijk rustig. Na de ontvangst met koffie/thee en gebak liepen we als in een doolhof langs de witte leeuwen, de vlooiende apen, de tijger tussen het gebladerte, knalrode flamingo's, zwervende beren en parmantig rondneuzende stokstaartjes, Na een heerlijke lunch konden we genieten van een prachtige zeeleeuwenshow in Blue Lagoon. Wat sprongen ze hoog! En wat was het gezellig en wat boften we weer. 

  • 1
  • 2

Laatste Nieuwsbrief

Logo Avondje Uit nieuwsbrief Nieuwsbrief 37 - maart 2019

Bewaren