We kunnen weer op stap !

Ja, we kunnen weer op stap! Uitjes mogen weer. De coronaregels zijn vanaf 5 juni flink versoepeld. We kunnen met Avondje-Uit weer naar theaters, concerten en musea en ook gezellig samen eten op terrasjes en in restaurants, smullen als vanouds. In de maanden juni t/m september hebt u een keus uit 20 toneelvoorstellingen en -shows, 7 concerten, 7 musea, 3 boottochten, 4 andere tochten, 6 restaurants, 4 workshops maar ook tuinen, de Bestse kermis, safaripark, vlindersafari, etc. Heel nieuw zijn de 5 creatieve workshops. Wat wil u nog meer!?

Avondjes-uit in maart en april?

 

Jammer maar helaas, wij stonden er als Avondje-Uit klaar voor om met onze gasten in de maand maart weer op stap te gaan, maar de theaters nog niet.
En we waren er al bang voor, dat de lockdown zou worden verlengd. En zo gebeurde. Mochten u zich als gast hebben opgegeven voor een uitje dat vóór 20 april zou plaatsvinden, dan gaat dit dus niet door. Voor de uitjes na 20 april is het nog onduidelijk en hoor je zo snel mogelijk wie er waar mee naar toe kan/mag gaan. Duimen dat het door gaat!

Tegen onze vrijwilligers zeggen we: blijf ons a.u.b. doorgeven voor welke uitjes je beschikbaar bent. Het is voor ons makkelijker je te laten weten dat een uitje niet doorgaat dan op het laatste moment proberen iets te regelen. Super bedankt voor het aanmelden en het meedenken!

Geen uitjes t/m 9 februari

 

Helaas mogen er vanwege de corona-maatregelen voorlopig bij Avondje-Uit geen uitjes meer plaatsvinden tot 9 februari 2021. Voor de periode daarna wachten we de beslissingen van de overheid af en zullen we op deze website laten weten wat er dan mogelijk is. 

Wel kunt u nog steeds komende uitjes uit het 1e en 2e kwartaalpropgramma doorgeven aan onze coördinator Yvonne Cras, (tel. 06-38444600) waar u graag naartoe  zou willen gaan.  Zij zal u dan persoonlijk op tijd berichten of die uitjes al of niet kunnen doorgaan.

Avondje-Uit heeft een nieuwe coördinator en secretaris

 

Na 10 jaar vol inzet en overtuiging vond  Helly van Oudenhoven het tijd om te stoppen als coördinator van Avondje-Uit.  Zij heeft met enthousiasme deze vrijwilligersjob uitgevoerd:  voor ca. 170 mensen: hen  regelmatig een plezier doen met uitjes die ze uit zichzelf niet kunnen ondernemen, maar ze dankzij ong. 100 vrijwilligers toch kunnen ondernemen. In totaal heeft zij in al die jaren bijna 3.000(!)  uitjes verzorgd.  Helly  heeft op de bestuursbijeenkomst een bijzonder afscheids- en jubiuleumcadeau overhandigd gekregen: een album in drie delen, waarin een groot aantal gasten en vrijwilligers op persoonlijke wijze een blad of meer hebben gevuld met dankwoorden, verhaaltjes over wat zij hebben meegemaakt met Avondje-Uit, tekeningen, foto's, kaarten, gedichten, knipsels en zelfs honderd stukjes van een legpuzzel van Helly-in-actie.  

Op diezelfde bijeenkomst is het coördinatorstokje overgenomen door Yvonne Cras, die jarenlang ervaring heeft opgedaan in het organiseren en het mensen naar de zin maken in haar winkel;  'Choco en Zoet' aan het Wilhelminaplein, waar zij om gezondheidsreden een punt achter moest zetten. Yvonne wordt nu ingewerkt door Helly in de fijne kneepjes van het vak en staat  te trappelen de komende uitjes te verzorgen, zodra dat volgens coronaregels is toegestaan. Gasten kunnen zich bij haar opgeven voor uitjes in het Avondje-Uit-programmaboekje 1e kwartaal 2021 via hetzelfde  telefoonnummer 06-38444600, of hetzelfde e-mail-adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tegelijkertijd is ook het secretariaat gewisseld. Toos de Groen, die 8 jaar lang eerst penningmeester en daarna secretaris is geweest, is er ook mee opgehouden. Zij heeft een enthousiaste opvolger in de persoon van Ineke ten Kate, die jaren lang ervaring heeft opgedaan als lerares op een middelbare school en als coördinator bij het bijna-thuis-huis De Vlinder en zich nu graag wil inzetten voor de gasten van Avondje-Uit. 

Avondje-Uit rijkelijk beloond in de Rabo-clubactie

"Ík stem op Avondje-Uit!" hebben veel mensen gedacht, toen ze als Rabobanklid in de maand oktober een stem konden uitbrengen in de Rabo Clubsupportactie. Zo kwam Avondje-Uit in Best op de 4e plaats (van de 75 deelnemende verenigingen) en verdiende een bedrag van € 1892 bij elkaar, dat is € 250 meer dan vorig jaar. Een geweldige opsteker! Zo kunnen er weer veel gasten en vrijwilligers op een betaalbare manier met Avondje-Uit meedoen. Allen die op Avondje-Uit hebben gestemd van harte bedankt! 

Met een circus en high tea vierden we ons 10-jarig jubileum uitbundig

Een prachtig feest was de viering van ons 10-jarig jubileum. We zagen op het evenemententerrein van Best een circus met een indrukwekkende acrobaat in de nok van het circus, een jongleur die jongleerde met z'n voeten, een man die een stapel van zeven stoelen op zijn kin liet balanceren, een jolige clown die kon goochelen met flessen, konijnen en kippen, muzikanten met vrolijke circusmuziek en nog veel meer. Iedereen genoot ten volle. En daarna ook van een heerlijke high tea in Prinsenhof met allerlei lekkere hapjes en liflafjes, die onze tongen streelden. De vrolijke muzikanten Bach en Brocolli liepen zingend en musicerend van tafel naar tafel en zongen liedjes die ons van vroeger zo bekend in de oren klonken. Een verrassend mooi uitje in Best werd zo een gedenkwaardige dag voor alle 140 aanwezige gasten en vrijwilligers van Avondje-Uit.  

Avondje-Uit vierde 10-jarig jubileum met een circus in Best

 

Komt dat zien, komt dat zien! Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van Avondje-Uit kwam op vrijdag 16 augustus 2019 een bijzonder circus naar Best: circus Alexander. Er waren op die dag 3 voorstellingen op het evenemententerrein aan de Spinnerstraat. Alle gasten en vrijwilligers van Avondje-Uit waren uitgenodigd voor de 1e voorstelling om 11.00 uur met aansluitend een feestelijk etentje in Prinsenhof. Op de 2e voorstelling om 13.30 waren mensen van Archipel en de Zonnebloem welkom. Op de 3e voorstelling om 15.30 uur kon iedereen reserveren (bij comité '200 jaar Best') die van circus houdt. Met Circus Alexander herleefden de tijden van weleer: zij presenteerden een vrolijke mix van muziek, kostuums, kroonluchters en entertainment uit de jaren 50-60 met bijzondere acrobatiek en clownerie. Kortom, een intiem, nostalgisch, hartverwarmend circus!

Opwindend Gouden uitje naar draaiorgel- en kermismuseum

Het eerste ‘Gouden uitje’ in 2019 op 14 mei was een gezellige, vermakelijke en opwindende dag in het Draaiorgel- en Kermismuseum in Hilvarenbeek. Rondom een dansvloer uit vroegere tijden waren tientallen mooie, kleurrijke en welluidende draaiorgels te bewonderen en te beluisteren. Op de dansvloer gingen de voetjes van de vloer en waagde menigeen weer eens een foxtrot of Engelse wals. We kregen heel wat leuke, interessante en humoristische  verhalen te horen over de orgels en de danszalen waarin ze speelden, zoals over de '14 billekes'. ‘s Middags vermaakten we ons kostelijk in het Kermismuseum, waar we genoten van de de kop van jut, de ballengooitent, touwtje trekken, de toekomstvoorspellende handlezer, suikerspin, de poffertjeskraam en een amusante loterij met leuke prijzen.

Carla van Eldijk nieuwe voorzitter van Avondje-Uit per 1-1-2019

Rondom de kerstboom heeft op 1 januari 2019 Carla van Eldijk de voorzittershamer van Avondje-Uit overhandigd gekregen van John Peeters, de oprichter van Avondje-Uit. Inmiddels is het uitgegroeid naar 350 uitjes/jaar, 180 gasten en 105 vrijwilligers. Carla was eerder al 7 jaar voorzitter van de Zonnebloem in Best en vanaf het prille begin vrijwilligster bij Avondje-Uit. John blijft in het bestuur voor de PR. Ook is Margriet Vader toegetreden tot het bestuur en volgt Thea de Baar op als coördinator van de ‘Vrienden van Avondje-Uit’. Met deze bestuurswisselingen ziet Avondje-Uit vol vertrouwen haar 10e jaar tegemoet.

Verrassend Gouden Uitje in Nederweert

Van de 93 mensen die zijn meegegaan met het Gouden Uitje naar Nederweert hebben er vele hun ogen uitgekeken in de orchideeënkwekerij die we bezochten. Zoveel soorten, zoveel kleuren, zoveel vormen. Kweker Rik vertelde hierover een boeiend verhaal. Ook het openluchtmuseum De Eijnderhoof was voor menigeen een verrassing. Hier waren het  deskundige gidsen die ons rondleidden door de tientallen gebouwen en werkplaatsen, de mandenmakerij, het schildersatelier, de klompen en schoenenwerkplaats, de boomstammenzagerij, de plaggenhut, de bijenhouderij en nog veel meer. Je kon er hoepelen, hinkelen en jezelf vooruitduwen op een karretje. En hoe heerlijk was de zelfgebakken  Limburgse vlaai, de aspergesoep, het echte zuurvlees met rodekool en de grootmoeder's rijstepap met rozijnen..... 

Laatste Nieuwsbrief

Logo Avondje Uit nieuwsbriefNieuwsbrief 47 - sep 2021

Bewaren